Poradna Spacáky


Autor: | Vloženo: 08.01.2015 000 10:26 | Témata: Poradna Spacáky

Na kolik stupňů prát

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na kolik stupňů a s jakým práškem/gelem vyprat spacák Lightec 1100 sq. Jelikož štítem kde to mělo být původně napsaný už bohužel je "tentam" a nikde jinde jsme to nevyhledal.

Předem děkuji za odpověď.

  • 8. ledna 2015 - Oficiální zástupce obchodu Spacáky - stany - batohy

    Dobrý den,
    spací pytle je nejlépe prát ve velké automatické pračce. Použijte tekutý či gelový prací prostředek. Klasický prášek není vhodný, protože nejde dokonale vymáchat, zvláště pak v menší pračce. Bude ve spacáku zapáchat a vysráží se ve švech. (Pokud na sypkém prášku přesto trváte, pak spacák po vyprání alespoň vícekrát vymáchejte.) Zvolte některý jemný program a teplotu 30, max. 40°C. U praček s nastevením rychlosti odstředění nastavte tu nejnižší, obvykle tedy cca 400 až 600 otáček za minutu. Po vyprání, vymáchání a odstředění sušte spacák rozepnutý a položený na vodorovné ploše. Osvědčil se např. rozkládací sušák, který obvykle prodávají v hypermarketech. Tam schne zároveň z obou stran. V žádném případě nesušte spacák na radiátoru, kamnech či jiném zdroji tepla. Nesušte ho ani zavěšený přes šňůru, vlákna izolace by se v místě zavěšení mohla potrhat a u levnějších spacáků i sesypat a úplně zničit. Při běžné pokojové nebo venkovní teplotě vám spacák se syntetickou izolací do druhého dne uschne, prakticky stejně rychle jako ostatní oblečení. Jen péřák bude schnout několik dní a peří je třeba ručně rozvolňovat. Pokud to není nutné tak spacák zbytečně často neperte. Každé praní jej amortizuje a mírně zhoršuje "loft". Lehké nebo místní ušpinění čistěte vodou popřípadě neagresivními čističi skvrn.
    Další rady jak se starat od spacák najdete např. na www.prima-spacaky.cz nebo na www.spacaky-stany-batohy.cz.
    Zdraví Josef Pokorný, PRIMA OUTDOOR, s.r.o.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • 8. ledna 2015 - Oficiální zástupce obchodu OUTDOORSTUFF.cz

    Dobrý den,
    na veškeré funkční oblečení a vybavení je vhodné používat specializované přípravky. Konkrétně na syntetické spacáky je vhodný Nikwax Polar Proof, viz. http://www.outdoorstuff.cz.... Lze prát i v pračce i ručně na jemný program. Veškeré informace jsou uvedené na obalu pracího prostředku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.