Poradna Spacáky


Autor: | Vloženo: 09.01.2013 000 23:17 | Témata: Poradna Spacáky

SKLADNÝ, ale zároveň kvalitní spacák

Dobrý den,
rád bych se zeptal na nějaký kvalitní tří sezonní spacák v cenové relaci do 2500,-KČ, který je lehký a zabírá co nejméně místa v krosně. Velikost ve sbaleném stavu je vlastně můj nejdůležitější aspekt při výběru, ale samozřejmě, že taky musí pěkně hřát! :)
Je vůbec reálné v této cenové relaci něco podobného sehnat?
Předem díky za odpověď
S pozdravem
Patrik Huber

  • 28. února 2013 - Oficiální zástupce obchodu Tobi sport

    Dobrý den pane Hubere,
    klasická poučka ohledně výběru spacáku zní - zákazník chce spacák teplý, lehký a levný. Alespoň z jednoho požadavku musí vždy slevit.
    Pro Vaše podmínky samozřejmě doporučuji umělé vlákno (rozdíl mezi dutým nebo mikro vláknem bych nyní neřešil). Velikostně cca 1,5kg (pokud jste vyšší než 190 cm, počítejte s těžším spacákem). Levnější vlákna izolují poměrně dobře, ale velice krátkou dobu - za rok či dva má spacák o poznání horší izolaci.
    Ze zkušenosti Vám doporučuji spacák firmy Pinguin Topas, pro Vás jako muže je limitní teplota (kdy se vyspíte na boku ve skrčené poloze) -7°C, v reálu tedy kolem nuly na zádech bude vše v pohodě.
    Velice také záleží na Vašich zkušenostech - tenké oblečení na spaní má být přilehavé na těle, volnější ponožky, čepice. Pokud se časem dostanete do náročnějších podmínek, lze použít tzv. vložku do spacáku, ta Vám teplotní limit zvedne i o několik stupňů.

    Pokud byste měl jakýkoliv další dotaz, neváhejte nás kontaktovat [email protected]

    Hezký den, T.Olejník

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.